Een Travellerspoint blog

Gelukkig nieuwjaar!

semi-overcast 35 °C
Bekijk Venezuela op Me gusta's reiskaart.

2012-12-23_21_36_42.jpg
We wensen iedereen een gelukkig nieuwjaar en dat al jullie wensen vroeg of laat mogen uitkomen! Bedankt voor de vele steunbetuigingen en reacties op onze blog. Wij denken ook regelmatig aan jullie.

Geplaatst door Me gusta 13:57 Gearchiveerd in Venezuela Reacties (2)

Bonaire

sunny 30 °C
Bekijk Venezuela op Me gusta's reiskaart.

Bonaire

Bonaire

Bonaire

Bonaire

Bonaire

Bonaire

Via Curacao zijn we met de fokker 50 naar Bonaire gevlogen. Tijdens de landing bewonderen we de roze zoutvlakte die de flamingo´s hun mooie kleur geven. Bonaire telt slechts 2 dorpen, Rincon en Kralendijk waar we al snel het gezellige Blue Divers resort vinden van eigenaar Martin. Extra fijn is dat VIP diving er ook gevestigd is. Bob's opzet is in kleine groepjes te duiken met ervaren instructeurs. Hij zegt ook Aruba is nice, Bonaire is paradise. Wij zullen op kerstdag met divemaster Edwin duiken. De duikplaats Invisibles in de voormiddag waar we in een zeeaquarium terecht komen. Angelfish, hockfish, drums, barracuda's, filefish, cowfish, tarpons, pijlinktvissen, roggen, murenes, butterflyflish, parrotfish, grote groupers, triggerfish en porcupinefish vinden we de mooiste. Aan het eind van de duik zien we zelfs green turtles die ons hen bijna laten aanraken. Voordat we bij de zoutpieren gaan duiken vertelt Edwin ons over de slavenhandel hier en hun hard labeur in de zoutpannen. We zien ook hoe flamingo's de roze algen uit het water slobberen. 2 dagen later zullen we ook nog met onze gids gaan duiken. Ook Martin zal erbij zijn en heeft zijn speer meegebracht. Stinapa die voor het natuurbehoud zorgt vraagt iedere duiker 25 dollar te betalen. Zij moedigen ook het schieten van lionfish aan omdat deze rover belastend is voor de rest van de fauna. Een fijne hobby en bovendien een lekkere vis om te eten. Pas na 80 minuten duiken krijgen we het hier koud, de watertemperatuur is dan ook 27 graden. 'S avonds moedigt Bob ons aan om de volgende dagen een pick-up te huren en zelfstandig te gaan duiken. Alle duikplaatsen zijn namelijk toegankelijk vanaf het strand. Na 5 minuten bereik je het rif dat zo'n 100 meter breed is en dat je links of rechts kan volgen en weer omkeren. Er is slechts weinig stroming en de zichtbaarheid is goed, we zullen dat dan ook 2 dagen doen, maar eerst bezoeken we het nationale park met de fiets. We zien nu de ruwe kant van Bonaire met prachtige baaien, cactuswoestijn en kleine tafelbergen. De volgende dag horen we van snorkelaars dat we net te laat in het water zijn, er was lange tijd een mantarog. Op de laatste dag maken we een tocht met de zeilboot naar het eiland Klein Bonaire. Niek, een ervaren wedstrijdzeiler heeft ons uitgenodigd, we vinden het geweldig om de fok te bedienen en achterover te hangen om de boot recht te houden. Samen drinken we enkele biertjes in het plaza resort en spreken af dat als we ooit terug komen we bij hem een zeilcursus zullen volgen.

Op 1 januari na een rumoerige nacht brengt Martin ons naar de luchthaven. Met een tweemotorig sportvliegtuigje en 3 andere passagiers vliegen we over een onbewoond eilandje laag over de kustlijn van Curacao. Het waren 9 prachtige dagen.

Geplaatst door Me gusta 15:32 Gearchiveerd in Caribisch Nederland Tagged bonaire Reacties (1)

Aruba

semi-overcast 35 °C

2012-12-21_15_05_10.jpg
2012-12-21_17_52_59.jpg
2012-12-21_17_54_56.jpg
2012-12-23_10_30_02.jpg
2012-12-23_16_26_15.jpg
2012-12-24_10_25_30.jpg
De dood van Jean zijn vader heeft ervoor gezorgd dat onze route drastisch gewijzigd is. We vliegen van Amsterdam naar Aruba. Onze kartonnen dozen kunnen voor enkele dollars in de luchthaven blijven. Het is al laat en we zijn 24 uur onderweg geweest, we zoeken een rustig plaatsje in de buurt van de luchthaven. Alles is hier heel relaxed, Arubanen die onderling het papamiento spreken kunnen ook allemaal nederlands. Het maakt het ons allemaal wat makkelijker dan bij de vorige start in Brazilie. Zelfs het fietsen op de weg is ontspannend. In Oranjestad zien we typische Hollandse gevels in patelkleuren. In de haven liggen cruiseboten met tot 5000 mensen aan boord. Even buiten de stad vinden we een mooi plekje op het strand. Je kan vanop de rotsige kant 2 meter lager in de helderblauwe Caraibische Zee springen. De witte zandbodem lijkt heel ondiep, maar je kan hier nauwelijks staan. We zien weer vissen en een zeester die we nog niet eerder zagen. We proberen een dutje te doen, maar dat is buiten de blauwe gekko's gerekend. Bij Arashi beach fietsen we door een chique villawijk. Een Arubaan (Anthony) die de palmbomen aan het snoeien is zegt vriendelijk goeiendag. We stoppen en vragen of hij een hotel in de buurt weet. Wil je een kamer, vraagt hij? Kom maar een kijkje nemen! Voor een zacht prijsje kunnen we in 1 van de 4 appartementen overnachten die normaal enkel voor vrienden en familie zijn van de Amerikaanse lotto miljonairs. De volgende dag fietsen we rond het eiland, we zien er verschillende soorten cactussen, maar geen groenten of fruit, alles wordt hier ingevoerd. Hagedissen van een meter groot laten zich gewillig fotograferen, we kijken hoe pelikanen als een speer het water in duiken op zoek naar vis.

Jean gaat al vroeg met de boot op zee voor een duik, het stortregent en de bliksem slaat vlakbij in. Omdat het water warmer is dan de buitenlucht dobberen ze in de mist. Eenmaal onder water keert de rust, ze zien er octopussen, barracuda's, murenes, langoesten en een heel assortiment van kleurrijke vissen. Jean verbrandt zich aan het vuurkoraal bij het zwemmen door een vliegtuig. Aan het eind van de duik spiest onze divemaster een lionfish die hij op de boot zal serveren als sushi. Ellen duikt naar het schip pedernalis, ook zij moet eerst met een bootje over de woelige zee. Het met koraal begroeide wrak is tijdens WO II getorpedeerd.

De volgende dag nemen we afscheid van Anthony en vliegen we door naar Bonaire.

Geplaatst door Me gusta 8:13 Gearchiveerd in Aruba Tagged aruba Reacties (9)

Canto Grande

sunny 36 °C

Brussels_M..n_2006__16_.jpg
Geen duik vandaag, maar de campingeigenaars Marisa, Jackson en Diego bieden ons hun kayaks aan waarmee we naar een verlaten stukje strand peddelen via de rustige zee langs de vele mosselkwekerijen. De rest van de middag zonnen en snorkelen we op ons privé domeintje. In de late namiddag belt de duikwinkel dat we de volgende ochtend op Ilha Cardoso in een natuurreservaat kunnen gaan duiken. Even later krijgen we echter het slechte nieuws vanuit België dat Jean zijn vader overleden is. De campingeigenaars en mondial assistance zullen voor een snelle terugreis zorgen.

Geplaatst door Me gusta 19:37 Gearchiveerd in Brazilië Reacties (11)

Canto Grande

sunny 35 °C

Het enige actieve vandaag is het fietstochtje zonder bagage naar Bombinhas om te kijken of we er kunnen duiken morgen. De rest van de dag rusten we in de hangmat.

Geplaatst door Me gusta 20:35 Gearchiveerd in Brazilië Reacties (0)

(Berichten 46 - 50 uit 66) « Pagina .. 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 »