Een Travellerspoint blog

Het alternatief.

rain 25 °C
Bekijk Colombia op Me gusta's reiskaart.

Salento verlaten kan op 4 manieren:

  • De asfaltweg naar Armenia.
  • Opnieuw de Cocoravallei door en onze fietsen en bagage op ezels laden om over Los Nevados (ca 5200 m) te klimmen.
  • De onverharde weg naar Armenia.
  • Twee dagen door guerilla gebied: enkele boeren die uit deze richting komen verzekeren ons dat er geen enkel probleem meer is. Bovendien krijgen we een gids mee. Kaifas vindt het heerlijk ons te leiden over de onverharde paadjes.

Kaifas.jpg
Het eerstvolgende gehuchtje is 45 km verder gelegen, steeds houden we een prachtig zicht over de vallei. Na 21 km bereiken we de top waar Wilde aardbeien groeien.
Aardbeien_plukken.jpg
Plots bevinden we ons in een paradijslijk landschap. Vergeet de Cocora vallei, dit is vele malen mooier.
DSCF5156.jpg
Prachtige_..lento-Toche.jpg
DSCF5146.jpg
Jean stopt voortdurend om een praatje te maken met boeren of vaqueros die hun volbeladen ezels naar het dal leiden.
DSCF5185.jpg
DSCF5149.jpg
Voor Kaifas de ideale gelegenheid om achter kippen, koeien, gieren,... te jagen. Bij valavond bereiken we Toche, een westernachtig gehuchtje.
DSCF5187.jpg
DSCF5196.jpg
Kaifas krijgt een rammeling van 2 andere honden, hij weet dadelijk zijn plaats. Hij zal onze fietsen en tent op het graspleintje voor de kerk niet meer verlaten. We mogen ons in het winkeltje tegenover douchen en krijgen een eenvoudige maaltijd die ons echter zal smaken. Morgen zullen we langst een vulkaan fietsen richting Ibagué.
We worden al heel vroeg gewekt door voorbij trekkende ezels en de andere dieren van het dorp die rond onze tent wat sappig gras vinden. Een varken gaat er met onze melkpoeder en koffie vandoor. We vragen enkele mensen Kaifas bij te houden tot we een tijdje weg zijn. De rest van de dag zullen we echter niet veel van de natuur genieten omdat het non-stop regent. Doorweekt bereiken we Ibagué waar we een dagje zullen rusten om onze was te doen en Jean zijn zadel te laten repareren.

Geplaatst door Me gusta 8:19 Gearchiveerd in Colombia Tagged - salento toche Reacties (0)

Joepieeeeee, wij gaan duiken op de Galapagos eilanden!!!!!

De vluchten zijn geboekt voor 14 tem 28 april!

De vluchten zijn geboekt voor 14 tem 28 april!


De copywright kosten zullen we in het Pajottenland in bier betalen aan Veerle en Thijs ;).

Geplaatst door Me gusta 9:06 Reacties (0)

E mail adres Jean

Mensen die Jean willen bereiken, maar zijn nieuw e mail adres nog niet hebben: tempels.jean@gmail.com

Geplaatst door Me gusta 6:35 Reacties (2)

De waarheid achter de verbrande Colombiaan...

Ook dit is Colombia...

Ook dit is Colombia...


Deze pop staat symbool voor het oude jaar en voor het aansteken is het de bedoeling dat je briefjes in de zakken van de pop stopt. Op deze briefjes schrijf je waar je het afgelopen jaar allemaal spijt van hebt. Al deze zaken zullen dan met de pop in vlammen opgaan, een schone lei voor het nieuwe jaar dus.

Geplaatst door Me gusta 6:32 Reacties (0)

De koffieregio

semi-overcast 30 °C
Bekijk Colombia op Me gusta's reiskaart.

Er wacht ons een lange trip naar de koffieregio, halfweg in Bogota moeten we overstappen. Met ons fietsenbonnetje stappen we naar een andere busmaatschappij. Na ook alweer wat heen en weer gebel kunnen ook zij ons dezelfde prijs bieden voor de fietsen. Met zo´n bewijsje doen de conducteurs niet moeilijk meer, integendeel we worden nu met de glimlach geholpen. Onderweg maken we het einde van de tiendaagse staking van de koffieboeren mee. Deze arme boeren kregen tot nog toe 350000 peso (140 euro) voor een vracht (ca 5000kg) koffiebonen. Er is nu een akkoord met de regering dat de minimumprijs 750000 word. Jullie zullen het binnenkort wel voelen ;).

In Manizales zetten we onze fietstocht verder.
DSCF4906.jpg
DSCF4921.jpg
We vinden een onverharde route door het prachtige groene berglandschap. Wat is het fijn om onze beenspieren terug te laten werken. Vlinders en veelkleurige vogels vergezellen ons.
DSCF4930.jpg
DSCF4917.jpg
DSCF4924.jpg
Arbeiders scheppen en zeven kiezelsteentjes uit de rivier.
DSCF4934.jpg
We krijgen honger, bij een gehuchtje helpt een mevrouw ons iemand te zoeken die voor ons wil koken. Zo´n dingen gaan makkelijk hier. Na 2 dagen fietsen laten we ons al verwennen in de termalen van Santa Rosa.
DSCF4938.jpg
DSCF4974.jpg
DSCF5022.jpg
In dit stadje beslissen we een laptop te kopen. De 300 euro die we betalen zullen we voor een groot deel terug recupereren door niet meer naar internetcafes te gaan. Op weg naar Salento staan tientallen militairen, ze moeten de mensen een gevoel van veiligheid geven. Op het mooie pleintje van Salento zien we weer heel wat globetrotters. Het stadje is dan ook de poort naar de Cocora vallei.
DSCF5034.jpg
DSCF5037.jpg
DSCF5044.jpg
We zullen er niet met een jeep, ezel of paard naartoe gaan, maar met onze eigen fietsen. Na een mooie tocht zien we de beroemde tot 60 meter hoge wax palmbomen op de groene heuvels staan.
DSCF5066.jpg
DSCF5081.jpg
DSCF5085.jpg

Geplaatst door Me gusta 17:54 Gearchiveerd in Colombia Tagged fietsreiziger Reacties (2)

(Berichten 26 - 30 uit 66) « Pagina 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 .. »