Een Travellerspoint blog

Vismarkt @ Santa Cruz

sunny 36 °C
Bekijk Ecuador en Galapagos op Me gusta's reiskaart.

Geplaatst door Me gusta 14:16 Gearchiveerd in Ecuador Tagged santa cruz Reacties (0)

Galapagos - Isla Floreana

semi-overcast 37 °C
Bekijk Ecuador en Galapagos op Me gusta's reiskaart.

In de toekomst zal er een rechtstreekse verbinding zijn naar Floreana, maar wij moeten nu nog terug naar Santa Cruz. We zijn opgelucht als we Puerto Ayora bereiken na onze slechtste bootervaring ooit. Goed dat we de volgende ochtend een goede kapitein hebben die weet hoe je over woelige wateren vaart. In Floreana leven slechts 140 mensen door beperkte drinkwatervoorraad. Het zorgde in het verleden al voor veel conflicten tussen aangelande Duitse families en een illustere barones. Nu is enkel nog de rijke familie Wittmer aanwezig die echter niet zo´n goede relatie hebben met de andere dorpsbewoners. We ontdekken hier uitgedoofde oude begroeide vulkanen, veel fruit, gewassen en weides met runderen. We bezoeken een kolonie landschildpadden en klimmen naar de piratengrot. Je kan je hier goed voorstellen hoe deze zeerovers leefden op een strategische platas met zicht op de baai en vlakbij de enige bronwatervoorziening.
DSCN0435.jpg
DSCN0425.jpg
Bij het zwarte strand snorkelen we met zeeschildpadden en Jean laat zich even voortrekken door 1 van hen.
DSCN0440.jpg
Onze bagage wordt alweer gecontroleerd op beestje, zaadjes en verboden souvenirs als vulkaansteen en schelpen. We keren alweer terug naar Santa Cruz waar we uitgenodigd zijn op de Sikkim, de zeilboot van de Barcelonezen.
DSCN0401.jpg

Geplaatst door Me gusta 12:36 Gearchiveerd in Ecuador Tagged isla floreana Reacties (0)

Galapagos - Isla San Cristobal

sunny 35 °C
Bekijk Ecuador en Galapagos op Me gusta's reiskaart.

Voordat we koers zetten naar San Cristobal halen we nog pillekes om Jean zijn diarree te bestrijden. Hij heeft er al ruim 2 weken last van en hier kan je antibiotica per stuk en zonder voorschrift kopen. Na ruim 2 uur varen, (met een gedwongen stop om de motor te repareren) bereiken we Puerto Baquerizo Moreno. We worden in deze gezellige en rustige haven verwelkomt door honderden zeeleeuwen. Van onze Catalaanse vrienden hebben we de tip gekregen om in la Guayaba te slapen. Het is een mooi ingericht huisje dat we de volgende dagen helemaal voor ons alleen zullen hebben. We gaan op verschillende plaatsen snorkelen, onder water kan je nog dichter komen bij de zeeleeuwen, beter gezegd: zij komen tot tegen je bril kijken. Het zijn super zwemmers en jagen niet alleen op voedsel, maar ook voor de fun op alles wat hen interesseert. De één speelt met een plastiek lepeltje, de ander probeert in de staart van een jonge haai te bijten. Ook kregen we de kans om onze verloren foto´s te vervangen door gelijkaardige op dit eiland, behalve van de pinguïn die hier niet voorkomt. In het interpretation center leren we de hele geschiedenis van de Galapagos en hun toekomstvissie zonder massatoerisme. Onze laatste dag doen we hele mooie duiken bij “Leon Dormido” (Kickers rock) waar we meer dan 100 haaien zullen tellen. De hamerhaai blijft onze favoriet!
DSCN0584.jpg
DSCN0640.jpg
DSCN0677.jpg
DSCN0684.jpg
DSCN0706.jpg
DSCN0718.jpg
DSCN0731.jpg
DSCN0758.jpg

Geplaatst door Me gusta 12:35 Gearchiveerd in Ecuador Tagged san cristobal Reacties (0)

Galapagos - Isla Isabela

overcast 28 °C
Bekijk Ecuador en Galapagos op Me gusta's reiskaart.

Om 7u vaart de ferry in ruim 2 uur naar het eiland Isabela. Puerto Villamil is een rustig havendorpje waar we onze vrienden uit Barcelona weer tegenkomen in hostal de jungle. We ontmoeten er ook het sympathieke muzikale koppel Matz en Sarah uit Zwitserland en Duitsland. ´s Avonds snorkelen we bij Tintoneras waar we alweer in een paradijselijke onderwaterwereld terecht komen. In de grotten en onder natuurlijke bruggen en tunneltjes zwemmen we met white tip sharks en zeeschildpadden. Aan wal krijgen we van Louis uitleg over het leven van de zeeiguana´s. We zien hier ook voor het eerst de blue footed boobies, pinguins en de indrukwekkende fregatvogels. Jammer dat de dochter van de hostel eigenaar hostal al die mooie foto´s ´s avonds zal wissen!

De volgende dag tijdens de tocht naar de muro de las lagrimas (vulkanische muur gebouwd door 300 gevangenen) zien we landschildpadden smullen aan de voor ons giftige appeltjes. ´s Avonds trakteren we onze vrienden op een cocktail voor Ellen´s verjaardag, het zet een kettingreactie op die uitgroeit tot een groot feest. De spanjaarden zorgen voor tomaten lookbroodjes en tortilla española, de francaise Anaïs maakt een nagerecht van gebakken banaan en kaas. Jean zorgt voor het voorgerecht en Sarah en Matz voor een lekker slaatje alvorens hun gitaar boven te halen. De avond is nog lang niet gedaan en Marc overtuigt ons om naar de plaatselijke "disco" te gaan. Om 3u ´s nachts zullen we nog verkoeling zoeken in het koele zeewater. Het wordt een onvergetelijke 27ste verjaardag!
DSCN0225.jpg
DSCN0240.jpg

De volgende dag, na amper 3 uurtjes slapen wacht ons de 5u durende tocht naar de zwarte vulkaan.
DSCN0252.jpg
DSCN0271.jpg
DSCN0310.jpg

Geplaatst door Me gusta 11:32 Gearchiveerd in Ecuador Tagged isla isabela Reacties (2)

Galapagos - Isla Baltra en Isla Santa Cruz

sunny 35 °C
Bekijk Ecuador en Galapagos op Me gusta's reiskaart.

Via de gloednieuwe luchthaven in Quito zullen we naar de Galápagos eilanden vliegen. Vanaf nu zal reizen duur worden. Voordat we een voet op het eiland Santa Cruz zetten betalen we per persoon 400$ voor de vlucht, 10$ toeristentaks en 100$ reservaattaks. Gelukkig is de beambtenaar nog niet goed wakker en betalen we 100$ minder. Een Amerikaanse toerist zegt ons: "this must be your lucky day!" Als we in het hotel aankomen merken we echter dat onze 2 zonnebrillen uit de ingecheckte bagage gestolen is. We laten het niet aan ons hart komen en schrijven ons in om de volgende dag te gaan duiken bij Gordon Rocks.
DSCF5621.jpg
M0020631.jpg
Het wordt een fijne dag met geweldige duikbuddies. 3 Barcelonezen, Marc, Pol en Iñake, die samen de wereld rondreizen met hun zeilboot en hun tijdelijke gasten Enric en Roser (die niet mee duikt). We duiken voor het eerst in ons leven met een Galápagos haai en hamerhaaien. Ook zien we een zeeleeuw, zeeschildpadden, golden-, eagle-, sting- en marbeledrays (roggen) en de king angelfisch. Ook een grote school pelican barracuda´s maakt indruk. Samen verbroederen we allemaal met duikdebutant James, een Chinese zakenman die de rekening betaald bij wijze van sponsoring.
Voor het slapen gaan zien we op de pier nog heel wat bedrijvigheid.
DSCN0020.jpg
Zeeleeuwen rusten op een bankje en pelikanen laten zich van de reiling in het water vallen om een visje te vangen. In het lichtschijnsel zien we kleine blacktip haaien en een jagende zeehond.
DSCF5644.jpg

De volgende dag bezoeken we het schildpaddenbroedcenter waar we onder andere leren dat enkel de sterke en grote mannetjes in staat zijn om de vluchtende vrouwtjes vast te pakken om te paren. Deze reuzen zijn de 100 ook al lang gepasseerd. De eitjes die op 28 graden uitgebroed worden zullen mannetjes worden, op 29,5 graden worden vrouwtjes. Ook leren we de verschilende soorten onderscheiden aan hun schild. Het schild van de Galapagosschildpad is net een zadel. Zo weet je meteen vanwaar de naam Galápagos afkomstig is. Na 5 jaar wordt het grootste deel weer uitgezet zodat de ratten die hier eigenlijk niet thuishoren maar ook niet kunnen worden uitgeroeid, geen bedreiging meer zijn voor hun.
DSCF5680.jpg
DSCF5691.jpg

De tocht naar Las Grietas brengt ons naar een smalle kloof met brakwater. Bij het snorkelen zien we hier papegaaivissen die een veilige afgesloten plek gevonden hebben om hun kleintjes te laten opgroeien. Na periodes van hevige regenval kan een groot deel ontsnappen naar zee.
DSCF5714.jpg

We hebben bij SOPE diving een duik geboekt naar Seymour, het eilandje net boven Baltra waar we met het vliegtuig landden. We hebben voor de goedkoopste duikcenter gekozen en al snel wordt duidelijk waarom. Alles is slecht geregeld, bovendien is er een grote groep luidruchtige Israëliërs die voor het eerst gaan duiken. Wij krijgen het gezelschap van de sympathieke Australische Amanda (van Ierse origine) die 8 duiken heeft. Door de bijna onbestaande briefing en slechte communicatie zijn we elkaar al snel kwijt. Gelukkig weten we zelf wat doen in zo een omstandigheden op 30 meter, dankzij onze goede opleiding bij Aquadiving in Hasselt. We spreken de gids hierover aan in de boot en zullen de volgende duik met zijn collega doen. Ook deze duik zal niet perfect zijn, maar we hebben dankzij het slechte zicht en redelijk felle tegenstroom het geluk om voor het eerst een mantarog te zien. Alsook een port Jackson, hamer- en Galapagoshaai. Net voor we opstijgen kunnen we in het "garden eels veld" slapende white tip sharks aanraken als we wilen. ´s Avonds worden onze logboekjes afgetekend en we kunnen het niet nalaten om de licentienummers te controleren. Blijkt dat geen van de 3 duikers een licentie heeft. We laten het hier niet bij en sturen een klacht naar PADI en het ministerie van toerisme van de Galápagos.

Geplaatst door Me gusta 12:17 Gearchiveerd in Ecuador Tagged santa cruz Reacties (1)

(Berichten 16 - 20 uit 66) « Pagina 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 .. »