Een Travellerspoint blog

Cusco - Machu Picchu

semi-overcast 25 °C
Bekijk Peru op Me gusta's reiskaart.

In Cusco vinden we een gezellig hostal in de smalle straatjes van de San Blas wijk. Het zijn de laatste dagen van feest en we zien er dans en optochten.
DSCN2037.jpg
DSCN2051.jpg
DSCN2054.jpg
DSCN2058.jpg
We stippelen onze trips voor de laatste maand uit. Machu Picchu is een verplichting, maar we doen dat niet via de makkelijke weg, namelijk de treinrit die schandelijk duur is, maar wel met de fiets door het mooie berglandschap tot Ollantaytambo. Onderweg bezoeken we de Inca sites van Chincheros en Moray, die indrukwekkende terrassen hebben waar de Inca´s gewassen teelden.
DSCN2099.jpg
Moray is zelfs een soort labo voor gewassen geweest.
DSCN2136.jpg
Heel mooi zijn de zoutpannen (salineras) die al voor de Inca´s ontdekt waren en steeds meer uitgebreid werden en nu door zo´n 60 families uitgebaat worden.
DSCN2194.jpg
Tijdens de bezichtiging kunnen we brokjes zout los trekken om de volgende dagen mee te koken. In Ollantaytambo rusten we wat uit en bezoeken er de Inca site alsook die van Pisac (met de bus). Deze laatste zal eveneens een mooie wandeling worden. We genieten er van de verpreide Inca tempels en dorpskernen alsook van de stilte in de bergen. Vanuit Ollantaytambo kan je in een uurtje naar Machu Picchu met de trein, maar dat kost ons meer dan 100 dollar dus kiezen we voor de omweg via de Arbre de Malaga (4350m) en de onverharde weg door de kloof naar Santa Teresa. Dit duurt dan wel ruim een halve dag, maar het is ook 5x goedkoper. De volgende dag zullen we dan 7,5 uur wandelen vanaf de centro hydrolectrico langst het treinspoor tot Aguas Calientes waar we het ticket moeten kopen (128 soles pp) om vervolgens het Inca pad te nemen tot “ The Lost City”. Boven gekomen zijn we toch even stil als we opeens die mooie stad zien die pas in 1911 herontdekt werd.
DSCN2393.jpg
Via dezelfde weg wandelen we terug en weerstaan aan de lekker uitziende sinaasappelen. Nadat we enkele weken geleden 20 stuks voor 1 soles kochten gaan we nu geen 2 soles betalen voor 1 stuk. ´s Avonds tracteren we onszelf met een warm bad in de thermalen van Santa Teresa.

Geplaatst door Me gusta 15:02 Gearchiveerd in Peru

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Beste Ellen, beste Jean

Met veel plezier jullie avonturen gelezen.

Met deze nodig ik jullie uit om binnenkort bij
ACP aan iedereen te komen vertellen hoe het leven
weg van onze kerktoren er uitziet.

door Johnny

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint