Een Travellerspoint blog

Arequipa

sunny 20 °C
Bekijk Peru op Me gusta's reiskaart.

Vanuit Lima nemen we de bus naar Arequipa, een koloniale stad in het zuiden van Peru. Chili, Bolivië en het bekende Titicacameer zijn slechts enkele honderden kilometers verwijderd.
DSCN1978.jpg
DSCN1989.jpg
We bezoeken het Santa Catalina klooster dat al 5 eeuwen een stad in de stad is. Nog steeds is een deel enkel bestemd voor de nog 30 actieve nonnen. We horen ze zingen achter een gesloten deur.
DSCN2000.jpg
DSCN2012.jpg
DSCN2027.jpg
Arequipa is ook de plaats om eens terug te blikken over onze reis en de indrukken die we opdeden te laten bezinken om er vervolgens wat mee te doen. We komen tot 4 belangrijke veranderingen:

  • Het katholicisme kan ons niet meer bekoren, we hadden al vele vraagtekens, maar als je ziet hoe prachtige culturen verloren gegaan zijn, honderdduizenden mensen vermoord zijn omdat ze geen Christen zijn of wilden worden kan je toch niet zomaar je ogen sluiten en verder gaan omdat je ouders en voorouders dat ook deden.
  • Na het voorbij fietsen van vele mijnbouwsites, vaak tientallen kilometers lang, die hele bergen afschrapen en uithollen en daarbij gebruik maken van chemische producten om hun metalen te zuiveren en dat allemaal zonder schaamte lozen in de bergriviertjes die vervolgens doorstromen naar zee (en passant alle plastic afval uit de dorpjes meepakkend) kunnen en willen we elkaar nooit meer een gouden ketting of zilveren ring cadeau doen :(.
  • Na een jaartje op de fiets en het ontbreken van veel luxe die we vroeger gewoon waren beseffen we dat we het gerust wat soberder aan kunnen doen in de toekomst en wat meer tijd mogen maken voor andere dingen dan geld verdienen. Velen zien niet in dat ze de helft van hun uren kloppen enkel voor comfort en luxe.
  • We hielden ons de laatste jaren al meer bezig met gezonde voeding vooral omdat Jean steeds last bleef hebben van zijn darmen. Wat je hier vindt aan kruiden, granen, fruit en groenten hielden we niet voor mogelijk. Nadat Jean´s apotheek leeg was en hij na een tijdje terug herviel met erge diarree dachten we een moeilijke periode tegenmoet tegaan, maar niets was minder waar. Na een streng dieet van enkel gezonde voeding gecombineerd met aanbevelingen ivm zijn bloedgroepdieet raakten de problemen op slechts een week tijd opgelost zonder medicatie. We hebben al een hele bladzijde volgeschreven met producten waar we in België naar op zoek gaan. Hier in de bergen vind je kruiden en voedingsmiddelen die ziektes en aandoeningen kunnen verhelpen als allergieën, reuma, botontkalking, hernia, astma, diabetes, bloedarmoede, stressgerelateerde ziektes,...

Geplaatst door Me gusta 9:37 Gearchiveerd in Peru

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Ellen en Jean, Goed om te lezen dat de reisgoeden jullie nog steeds goed gezind zijn. Het herkauwen van de reis resulterend in de conclusies hierboven bevestigt dat we met z´n allen op het goede Pad zijn. Reizen bevrijdt. Het is goed om te lezen dat jullie hier (in Zuid-Amerika) een diepere betekenis aan het leven hebben kunnen ontlenen. Inderdaad, goud en zilver is wat de menshied niet nodig heet. Liefde deste meer! Wij wensen jullie een goede voortzetting.

Heidi, Tessa & Patrick

door Patrick uit Cajamarca

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint