Een Travellerspoint blog

De besneeuwde toppen rond Huaraz

overcast 20 °C
Bekijk Peru op Me gusta's reiskaart.

Vroeg in de ochtend komen we in Huaraz met de bus aan. Het is erg koud in de op 3000 meter hoog gelegen stad. Het is een plaats waar buitensporters samen komen. Je kan hier in de Cordillera Blanca op de 6768 meter hoge Huascaran zelfs skiën. Ook komen bergbeklimmers er trainen voordat ze naar de hogere Himalaya toppen trekken of de hogere Chileense bergen.
DSCN1819.jpg
Wij zijn deze dagen minder avontuurlijk en bezoeken het museum van de Chavin cultuur waar gemumificeerde lichamen te bekijken zijn. Er worden ook veel tours aangeboden, maar wij maken een fietstocht zonder bagage naar 1 van de hoogste dorpjes in de buurt: Jancu (4000 meter).
DSCN1812.jpg
Op het slechte pad zal Ellen´s ketting het begeven en zullen we de rest wandelen.
DSCN1803.jpg
Net voor het dorpje zien we hoe kinderen eetbare knollen zoeken in de stenige bodem.
DSCN1826.jpg
De volgende dagen fietsen we langzaam de klimmende vallei uit en genieten we van het desolate landschap van de Cordillera Negra en de besneeuwde toppen in de verte.
DSCN1831.jpg
DSCN1843.jpg
Ook ontmoeten we een gezin uit Wales met 2 kinderen van zo´n 10 jaar oud die allen bepakt en gezakt 2 jaar door Zuid-Amerika trekken per fiets. De ouders, beiden leraars geven ´s avonds les.
DSCN1829.jpg
Bij het op 4100 meter gelegen Conococha meer slaan wij af naar de Stille Oceaan. We fietsen nu tussen bijna kale bergen, enkel cactussen groeien er. Langst de rivier is een groene strook waar mensen groenten en fruit telen. Pepers en mais liggen te drogen in de zon.
DSCN1875.jpg
DSCN1889.jpg
Het is nu Jean´s ketting die breekt en Ellen is al een stuk verder afgedaald. Hij laat zich door een driewielermotor verder trekken. De man sleept een enorm net gevuld met gebruikte plastic flessen mee. 100 km verder zal hij 15 eurocent per kg hiervoor krijgen. De drukke kustweg naar de hoofdstad Lima doen we met de bus.

Geplaatst door Me gusta 18:40 Gearchiveerd in Peru Tagged huaraz

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint