Een Travellerspoint blog

Richting zee

overcast 20 °C
Bekijk Peru op Me gusta's reiskaart.

We kiezen verder te reizen via de moeilijke weg naar Trujillo. Het eerste deel gaat door een groene vallei waar we weer veel dieren zien die meestal vastgebonden zijn. De varkens zijn hier muisgrijs. We eten ook voor het eerst cuy (cavia). De smaak doet ons denken aan een combinatie van kip en duif.
DSCN1584.jpg

Na Cajabamba komen we de Rusische fietsreiziger Dmytri weer tegen. We zullen een dagje met hem fietsen tot de meren van Saucococha. In Huamachuco met zijn mooie koloniale centrum kunnen we weer inkopen doen en verwachten we dat het zwaarste deel van onze tocht naar de zee erop zit. Maar weer zijn we verkeerd en zullen nog naar een hoogplateau moeten op 4100 meter.
DSCN1615.jpg
DSCN1621.jpg
DSCN1626.jpg
Voor het eerst zullen we ook boven de 4000 meter slapen. Een goeie test voor materiaal en lichaam. Beide voldoen en om 6 u kruipen we uit onze met ijs bedekte tent. Deze dag zullen we veel stof eten. Er zijn weer mijnen en dus bussen, vrachtwagens en jeeps die geen respect tonen voor de fietsers. De adobe huisjes (ongebakken kleiblokken) zijn vaak beschilderd met politieke propaganda. De mensen vinden het fijn dat er gratis verf op hun huisjes gedaan wordt en het maakt hen niet uit dat de naam van de kandidaat en zijn logo erop staat. Waarschijnlijk zal de winnaar iemand zijn die heel rijk is of de eigenaar van een verfwinkel.
DSCN1577.jpg
Voor Otuzco beginnen we aan de afdaling naar Trujillo. Het verbaast ons dat het niet warmer wordt naarmate we afdalen. In de vallei wordt vooral suikerriet verbouwd. Middenin staat een fabriek, we praten er met mensen die de suikerrietschors gebruiken voor het maken van manden.
DSCN1628.jpg

Na 6 dagen hebben we Trujillo en de stille Oceaan bereikt. Aan de rand van de stad worden we alweer geconfronteerd met bergen vuilnis en mensen die er nog wat bruikbaars proberen uit te halen.

Geplaatst door Me gusta 15:36 Gearchiveerd in Peru Tagged trujillo

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint