Een Travellerspoint blog

Uitrusten in Cajamarca

semi-overcast 20 °C
Bekijk Peru op Me gusta's reiskaart.

In Cajamarca zullen we dus enkele dagen rusten, kleren wassen, fietsen nakijken en vooral ons oude kooktoestel herstellen. We zijn er erg gehecht aan geraakt omdat het de sleutel is tot anders eten. Jean wil ook zijn bloedgroepdieet weer toepassen om van zijn darmproblemen af te geraken. Vooral de witte koolhydraten, bepaalde fruitsoorten en alle vlees behalve kip en kalkoen moeten dan gebannen worden. Hij gaat een hele voormiddag op zoek in de stad naar bruikbare onderdelen. Op straat vindt hij rondellen en rubber, een schoenmaker maakt enkele dichtingen uit leer, hij vindt witte benzine bij een verfwinkel en in de ijzerwinkel een stukje gasdarm die wel te dik is, maar waarin onze oude past. Van onze kapotte bidon gebruiken we het afdekstopje voor het pompsysteem en van oude lakens maken we een filter en afdichting. Hij breekt vervolgens 1 haartje van een ijzerborstel af om de sproeier schoon te maken. Alles wordt bij een verkoper van werkmateriaal in elkaar gezet. De man haalt alles uit de verpakking en kijkt met belangstelling hoe bijvoorbeeld zijn griptang werkt. Na enkele uurtjes genieten we weer van zelf gemaakte koffie en het heeft ons slechts 1 sol gekost voor de klemmetjes. De rest waren geschenkjes.

In het centrum ontdekken we een winkeltje waar stadsvrouwen vrijwillig handgemaakte kaartjes verkopen van arme vrouwen uit de bergdorpjes. Het is nu uitverkoop omdat het te duur is het winkeltje te huren en de belangstelling te klein is.

Volgens Patrick van café Van Gogh zie je de stad snel veranderen en komen er meer en meer SUV auto´s door de rijkdom die de mijnbouw met zich meebrengt. Ook hier wordt de kloof tussen rijk en arm groter. We worden door zo´n rijk koppel uitgenodigd voor het avondeten. ´s Avonds staan we bij een bewaker voor een omwalde en beveiligde woonwijk. Van mensen die hun geld vooral verdienen via de mijnontginning. Harry, onze gastheer verkoopt grote machines van het merk Caterpillar. We zijn blij als we terug buiten zijn.

Cajamarca is vooral bekend van de gevangenneming van Inca leider Atahualpa door Pizarro die met slechts een 60 tal soldaten velen verbaasde Incakrijgers neersloegen (ze hadden nog nooit mannen op een paard gezien en geweren).
DSCN1520.jpg

We bezoeken de thermen van de Inca leider (baños del Inca).
DSCN1533.jpg

Geplaatst door Me gusta 15:35 Gearchiveerd in Peru Tagged cajamarca

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

McGyver is er niks tegen!
:-)

door dirk

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint