Een Travellerspoint blog

Peru

Het laatste land dat we op deze onvergetelijke reis zullen aandoen…

semi-overcast 30 °C
Bekijk Peru & Ecuador en Galapagos op Me gusta's reiskaart.

Gelukkig is het een zeer groot land dat net als Colombia en Ecuador zowel een kustgebied, hooggebergte als amazonegebied bezit. De Chinchipi rivier bij Namballe op nauwelijks 700 meter hoogte vormt 1 van de grensovergangen. Al snel worden we geconfronteerd met de verschillen tussen de 2 landen. Ecuadorianen zijn veel gereserveerder dan de nieuwsgierige Peruvianen.
DSCN1308.jpg
DSCN1314.jpg
DSCN1311.jpg
We wisselen onze dollars om in Soles. Ook maken we kennis met de typische driewieler mototaxi´s.
DSCN1488.jpg

Het valt op dat er weer insecten zijn. In Ecuador hadden we er nooit last van, maar misschien was dat omdat het water dat vele vliegende insecten nodig hebben om eitjes te leggen te erg vervuild was.

Jean hoopt allesinds in Peru van zijn langdurende diarree af te geraken met behulp van het zuiverder water. Hier liggen echter andere vijanden op de loer zoals overvloedig gebruik van Chinese producten zoals aji-no-moto, een smaakversterker die overdadig in de meeste restaurants gebruikt word. In vele landen is dit “vergif” verboden of gelimiteerd.

Ellen krijgt veel aandacht van de macho mannen, het eerste uurtje is dat fijn, maar dit gaat al snel storen.

In San Ignacio ondervinden we dat hotels zeer goedkoop zijn (5 á 10 euro voor een dubbel kamer). Op de marktjes vinden we lekkere producten zoals olijven, olijfolie en steeds beter wordende kaas.
DSCN1418.jpg
DSCN1353.jpg
FSCN1454.jpg
Ook het bier smaakt weer. In Jaen vinden we een koffiebar waar echte expresso geserveerd word. We weten niet wat we zien als we een man de mooie crèmige schuimlaag van het kopje zien scheppen om vervolgens weg te gooien. Hij probeert ons te overtuigen om eveneens dat “vuil” er af te scheppen.
We ontmoeten er Dmitri, een Rus die ons een alternatieve weg naar Cajamarca aanreikt door prachtig berggebied.
DSCN1344.jpg
Telkens we wild kamperen verzamelen nieuwsgierige Peruvianen om ons te zien koken en te kijken hoe we de tent op zetten.
DSCN1306.jpg

Tijdens een dagje rust in Cutervo zien we hoe vuurwerk op bamboestellingen bevestigd wordt voor het avondfeest. We hadden gedacht veel live muziek mee te maken dit jaar, maar dat is teleurstellend weinig geweest. Wel staat in iedere zaak de radio met populaire muziek heel luid aangevuld met de televisie die steeds voetbaluitzendingen weergeeft. Het is steeds grappig te zien hoe comentatoren volledig uit de bol gaan terwijl de mensen dit schijnbaar onbewogen aanzien.

In Cochabamba ontmoeten we Ted (crazy guy on a bike) die ons afraadt het stuk tot Chota te fietsen. Door de hevige regenval de laatste dagen en de modderstroom die van de bergen afvalt tot op de weg. We luisteren naar hem, maar ook het busje geraakt niet op eigen kracht in de stad. Het zal bijna nacht zijn vooraleer we ernaar toe gesleept aankomen. Ted raadde ons ook aan bensina blanca te zoeken om in ons benzinekookvuurtje te gebruiken. Een goede tip, want zo zullen we minder tijd moeten steken in het schoonmaken van de sproeiers. We vinden in Chota ook een gezellig Spaans restaurant met wifi verbinding. Zo kunnen we weer eens met Jean´s broer Stefan skypen. Hij heeft niet alleen voor ons alle formaliteiten vervuld bij de aankoop van ons toekomstig huis net achter Tongeren, maar geeft ons ook nuttige tips ivm rustige wegen die hij vindt op google maps. Het worden zware fietsdagen over soms zeer slechte onverharde wegen naar het voorlopig hoogtepunt in Peru. Een hoogvlakte op bijna 4000 meter waar we de hele dag genieten van prachtige uitzichten.
DSCN1372.jpg
Enkel het slapen op deze hoogte valt wat tegen. Jammer dat dit stukje ongerepte natuur voor een deel verwoest word door de grootste goudmijn in Latijns-Amerika. Vaak boksen we op tegen een harde wind, maar soms worden we ook omhoog geblazen. We zullen 1000 meter afdalen tot Cajamarca waar we enkele dagen uitrusten.
We komen weer op krachten in het cultuurcafé van Patrick uit Maastricht die hier een nieuw leven tracht op te bouwen. We eten er lekkere gevulde groentenpannekoekjes en drinken er heerlijke koffie.
90_DSCN1503.jpg

Geplaatst door Me gusta 21:57 Gearchiveerd in Peru Tagged cajamarca

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Heyyyy kanjers. Het is alweer enige tijd geleden en bij deze laten we jullie weten dat we toch nog regelmatig aan jullie denken . Uit het oog , is niet uit het hart hoor! Met jullie nog steeds alles in orde? groetjes en geniet tot de laatste minuut he!
frank en heidi

door frank en heidi

Hey Ellen en Jean,

amaai Ellentje de macho's bij u haha jean zeker jaloers toen ze te lang bij u stonden haha. Heb uw mooi kaartje ontvangeb heel mooi gemaakt daar in Peru. En is Jean nu genezen, dan moet hij zien dat hij weer een paar kilo's bijkomt hé.
Nog een leuke tijd tot binnenkort ik tel al af.Dikke xxxjes mama

door mama

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint